211203 / Land på plats och planterar

För några veckor sedan var hela kontoret ute på plats och gestaltade en trädgård vid Hökarängsbadet. Denna vecka har vi även planterat växter på platsen.

211127 / Sjödalsparken återinvigd

I helgen återinvigdes Sjödalsparken i Huddinge. Det bjöds på eldshow och för första gången sedan 1950-talet syntes det rinnande vattnet från Fullerstaån i parken igen.

211117 / På plats vid Spaltgasverket

I arbetet med Gasverksparken i Norra Djurgårdsstaden förhåller vi oss till ett mäktigt industriminne – Ett spaltgasverk. En av verkets 4 spaltungnar kommer att bevars i parken och i veckan var vi på plats för att undersöka det närmare.

211115 / Bygguppföljning i Klockenlund

Vid Klockelund i Farsta mejslas just nu en strandpark fram ur platsens befintliga biotoper.

I förra veckan var vi ute på plats för bygguppföljning, vassen hade gulnat vackert kring landfästet till den nya bryggan och en elegant stenmur hade tagit form.

211110 / Hertig Johans gata och torg i senaste numret av tidskriften Arkitektur

Missa inte senaste numret av Arkitektur där Hertig Johans gata och torg recenseras.

”Att med små, närmast kirurgiska snitt lokalisera och lösa problem och ersätta dem med kvaliteter, gestalter, vackra platser och gaturum är imponerande”.

211104 / Timskissen gör comeback

Vi är så himla glada för att ha haft vår första timskiss inne på kontoret tillsammans efter lång tid av timskissande digitalt. Timskissen är en del av vår process där hela kontoret skissar gemensamt för att generera idéer, att belysa en problemställning från olika håll samt att engagera hela kontoret i samtliga projekt. Nu skissade vi på Tessinparkens parklek som ska rustas upp.

211029 / Kunskapsöverföring i Sjödalsparken

Förra veckan träffade vi vår, entreprenör, byggprojektledare och beställare på plats i Sjödalsparken i Huddige för att föra ett samtal om parken vi ritat. Vi har haft förmånen att arbeta med ett gäng skickliga personer och ville gärna passa på att utvärdera projektet tillsammans. Det var också ett tillfälle att visa hela kontoret parken som just nu byggs och ska invigas den 27 november.

211008 / LAND gestaltar på plats i Karlsvik

I onsdags tog vi med hela kontoret ut till ett av våra projektområden i Farsta för att på plats bygga en av våra ”stugplatåer”. Området vid Hökarängsbadet har varit ett Campingstugeområde sen 1930-talet då Sverige fick sin första lagstadgade semester. Några av de 80 campingstugorna har nu rivits till förmån för utökad parkmark i strandnära läge. De nya platserna som skapas inspireras av det som tidigare tog plats här. Här skapade vi ”Trädgårdsplatån” med trädgårdsrester från tidigare campingstugeägare.

210930 / LAND på Gotland

Förre veckan besökte vi Gotland för att samla inspiration. Vi Fick en guidad tur av Lars Bäckman bland Visbys ruiner och gårdar, utforskade Fårö och Furillen samt strosade runt i Visby i solen.

210923 / Parallella uppdraget om Stockholms Central inlämnat

I veckan lämnade LAND, Foster + Partners, Marge,  Thornton Tomasetti, Ramboll, Wenanders, och TAM Group in vårat gemensamma förslag i det parallella uppdraget om Stockholms Centrals utveckling.