240415 / LAND föreläser om ”Arkitektoniska kvaliteter för vård- och omsorgsboenden” på konferensen ”Framtidens boende för äldre”

LAND föreläser om ”Arkitektoniska kvaliteter för vård- och omsorgsboenden” på konferensen ”Framtidens boende för äldre”

Onsdagen den 17/4 föreläser Camilla Doms från oss på konferensen ”Framtidens boende för äldre” tillsammans med Linda Björn – delägare på Marge arkitekter och Lena Rosenberg professor i arbetsterapi på Högskolan i Jönköping.

Temat för föreläsningen är ”Arkitektoniska kvaliteter för vård- och omsorgsboenden” och tar sin utgångspunkt i det forskningssamarbete som LAND tillsammans med Marge arkitekter och en forskargrupp från Karolinska institutet, Högskolan i Jönköping samt Uppsala universitet bedrivit sedan maj 2023.

Vill du veta mer eller delta i konferensen hittar du mer information i länkarna nedan:

https://www.abilitypartner.se/konferenser-kurser/framtidens-boende-for-aldre/

https://www.arkus.se/beviljande-ansokningar/vard-och-omsorgsboenden

240410 / Centralstaden uppe på hemsidan

Nu ligger Centralstaden uppe som ett projekt på hemsidan. LAND utformar nya Centralstadens publika rum med bland annat nya Järnvägsparken och Klarabergs torg som blir viktiga för att stärka Centralstationens roll i staden samt utveckla dess funktion som mötesplats för hållbart resande.

240315 / Välkommen Linnea!

Vi är väldigt glada att Linnea Herngren har börjat jobba hos oss. Varmt välkommen!

240215 / Välkommen Marta!

Vi är glada att Marta Drapińska har börjat arbeta hos oss. Hon kommer närmast från Urbio.

240129 / Öppen tävling om nytt Vattentorn

Under hösten deltog vi i den öppna tävlingen för nytt vattentorn i Hemmesta, Värmdö kommun tillsammans med bästa AndrénFogelström.

151 godkända förslag skickades in. Det blev ingen vinst för oss denna gång men vi är stolta och glada över vårt bidrag. 

240108 / Tillbaka på kontoret!

Nu är vi tillbaka på kontoret/ute i fält efter julledigheten. Landskapets snöskrud ger oss nya intressanta möjligheter för att skissa på plats. På bilderna ses projektet Idleken som är en kvarterspark i Vårberg där vi under vintern/våren ska ta fram program och bygghandling på uppdrag av Trafikkontoret.

231221 / God jul och gott nytt 2024!

Tack för ett händelserikt år och för alla fina samarbeten. Vi ses 2024!

231221 / Guidning vid Slussen

I början av december fick vi en guidad visning av Gustav Jarlöv från White arkitekter som berättade om deras hittills tioåriga arbete med ombyggnationen av Slussen. I ett snötäckt stadslandskap gick vi på upptrampade stigar och rörde oss över och under guldbron samtidigt som vi fick lära oss om de historiska slussarna och nya innovationer med denna nya ”Victoriaslussen”.

Gustav berättade även om stenarbeten samt visionerna för den nya parken och nya offentliga rum i denna föränderliga nod. Tack så mycket Gustav för en mycket givande förmiddag!

231215 / Dela lokal med oss!

Nu har vi fyra platser lediga i vår fina lokal på Repslagargatan vid Slussen.

Byggnaden är ett gammalt sidenväveri med mycket naturligt ljus och en härlig innergård. Om ni är intresserade av att flytta in, kontakta Anders på 070-8874161 eller anders.kling@landarkitektur.se

231129 / Nu startar projekteringen av spontanidrottsytan vid Aspudden IP

I mötet mellan grönstråket Aspuddsstigen och en ny fotbollsplan vid Aspudden IP ska en plats för spontanidrott med fokus på äldre samt unga tjejer byggas i sommar.

Platsen bidrar till att Aspudden IP integreras med den omgivande parkmiljön och kommer både locka till rörelse för förbipasserande, bli en plats för vardagsmotion samtidigt som den ligger i fint läge för att träffas och umgås. Platsens topografi nyttjas genom en trägradäng som både blir en läktare, en yta för träning och häng. Bollplanen som är underbyggd med kylslingor omvandlas vintertid till skridskobana.