211008 / LAND gestaltar på plats i Karlsvik

I onsdags tog vi med hela kontoret ut till ett av våra projektområden i Farsta för att på plats bygga en av våra ”stugplatåer”. Området vid Hökarängsbadet har varit ett Campingstugeområde sen 1930-talet då Sverige fick sin första lagstadgade semester. Några av de 80 campingstugorna har nu rivits till förmån för utökad parkmark i strandnära läge. De nya platserna som skapas inspireras av det som tidigare tog plats här. Här skapade vi ”Trädgårdsplatån” med trädgårdsrester från tidigare campingstugeägare.

211005 / Nu söker vi en medverkande landskapsarkitekt

210930 / LAND på Gotland

Förre veckan besökte vi Gotland för att samla inspiration. Vi Fick en guidad tur av Lars Bäckman bland Visbys ruiner och gårdar, utforskade Fårö och Furillen samt strosade runt i Visby i solen.

210923 / Parallella uppdraget om Stockholms Central inlämnat

I veckan lämnade LAND, Foster + Partners, Marge,  Thornton Tomasetti, Ramboll, Wenanders, och TAM Group in vårat gemensamma förslag i det parallella uppdraget om Stockholms Centrals utveckling.

210917 / Ärvinge groddamm på Järvafältet är invigd

Tisdagen den 14 september invigdes en ny groddamm på Järvafältet av fastighetsborgarrådet Dennis Wedin och miljöborgarrådet Katarina Luhr. LAND har ritat och projekterat Groddammens landskap och projektet är en av fyra kompensationsåtgärder som staden gjort efter bygget av Järvabadet.

210914 / Välkommen Ida

Den här veckan välkomnar vi Ida till oss, vi tycker det är jättekul att ha dig här!

210913 / Återinvigning av Åkeshovs arboretum

Åkeshovs arboretum uppfördes 1998 efter en idé av dåvarande stadsträdgårdsmästare Ulf Lindahl i samband med Stockholms kulturhuvudstadsår. 2019 fick LAND i uppdrag att ta fram förslag till upprustning av arboretet som efter anläggandet närapå glömts bort och förfallit.

I förra veckan stod så arboretet klart att återinvigas! Vi rekommenderar varmt ett besök till denna lekfulla lilla parken med alla dess vackra träd.

210903 / WRS guidar i Gottsunda

I veckan hängde vi med WRS på studiebesök till en multifunktionell vattenpark de jobbat med i sydvästra Uppsala. Anläggningen renar dagvatten från centrala och södra Gottsunda och byggdes under hösten 2020 samt våren 2021.

210820 / Tillbaka på kontoret

Från och med idag är vi tillbaka på kontoret. Denna vecka har vi bland annat besökt byggplatsen för Sjödalsparken i Huddinge som ser ut att bli riktigt fin när den står klar under hösten.

210628 / Bronsplats för Vårbergstoppen

Vårbergstoppen har tilldelats tredje plats i omröstningen om årets Stockholmsbyggnad!

Så skriver juryn om projektet:

”En ny stadspark i Stockholms ytterstad som bidrar till att höja värdet av denna landskapsarkitektur, både funktionellt och kulturellt. Den erbjuder rofylldhet, utblickar och samvaro och är anpassad till den branta terrängen. Det är ett inspirerande projekt som lockar till lek, rörelse och kontemplation för både barn och vuxna. De gedigna materialen associerar till både miljonprogrammets robusta arkitektur och till samtida nytänkande.”